Kábelhiba keresés

Kábelhiba keresésKábelhiba mérést Magyarországon főleg az áramszolgáltatók végeznek a saját szolgáltatói területükön. Cégünk szeretné az áramszolgáltatói területeken kívül eső megrendelőket megcélozni egy olyan komplex szolgáltatással, mely tartalmazza az esetleges kábelhiba behatárolást, a kábelszerelés teljes folyamatát és a kábelhibák megelőzését szolgáló diagnosztikai méréseket is.

2010 tavaszán elkészült első 32 kV-os, egyfázisú mérőkocsink, mely alkalmas volt közép – és kisfeszültségű kábelhiba keresésre, a kábelhiba pontos behatárolására, kábel – és egyéb fémes anyagú, földalatti nyomvonalas közművek felderítésére.

2019. évben, beszerzésre került a Megger TDS NT-40-P-D típusú 40kV-os, hordozható feszültségvizsgáló berendezésünk, kiegészítve egy Megger PDS 60 részkisülés (RK) diagnosztikai egységgel.

2021. évben kábelhiba mérő rendszerünket a megrendelői igényekhez igazítva lecseréltük egy MEGGER STX40 hordozható hibahely kereső rendszerre, így az eddig mérőkocsival nehezen megközelíthető helyeken is vállaljuk kis -és középfeszültségű kábelhibák keresését, hibakeresés utáni kábeljavítást és a kábelszerelés befejezéseként a kábelek MSZ13207:2020 szabvány által előírt vizsgálatait.

Kábelhiba keresés