Kábelhiba

Akár a lábunk alatt a földben, akár a felszínen számos kábel hálóz be minket és környezetünket, ami szükségszerű, hiszen máshogy nem juthatna el a lakóhelyünkre az energia. Az idők folyamán ezek a kábelek meghibásodhatnak, akár a nem helyes bekötés, akár a nedvesség vagy bármi egyéb miatt. Ezek a hibák nagyon sok bosszúságot tudnak okozni, ha sokáig tart egy áramkimaradás, gyakorlatilag megáll az élet. Ezért a cél az, hogy a hibákat a lehető leggyorsabban feltárjuk és a kábelhibát megszüntessük. Teljes körű szolgáltatást végzünk a kábelhiba megtalálásától a hiba elhárításáig.  Ezeket a műveleteket a legmodernebb innovatív eszközökkel végezzük, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a leggyorsabban sikerül megtalálni és orvosolni a kábelhibát. A mérőkocsival sokféle tevékenységet tudunk végezni, mint például a kábelhiba helymeghatározás, feszültségpróba, kábel nyomvonal felderítése, mélység mérés, burkolatvizsgálat, kábeldiagnosztika, földkábel javítás, kábelhiba keresés.

A kábel vizsgálatoknál nagy hangsúlyt fektetünk a nagy körültekintést igénylő  szakszerű mérésekre. Ez azért lehetséges, mert rendelkezünk a legmodernebb és legújabb berendezésekkel, amelyek segítségével igen pontos méréseket tudunk végezni. A mérésekről, vizsgálatokról jegyzőkönyvet írunk, ami hűen tükrözi a kábelek állapotát. Vizsgálataink megfelelnek a hazai és a nemzetközi előírásoknak. Az ipari területeken üzemzavar miatti kieséseket okozhatnak a transzformátorok, mérőváltók és a kábelhibák. Megfelelő diagnosztikai vizsgálatokkal jelentős mértékben csökkenthető az üzemzavarok száma, így az ebből adódó anyagi károk is csökkennek. Korszerű minősített berendezéseinkkel a lehető leggyorsabban meg tudjuk állapítani a kábelhiba és a részleges kisülések helyét és nagyságát, transzformátoroknál, mérőváltóknál pedig a menetzárlatot, szigetelési problémákat tárjuk fel és javítjuk ki. Mindannyiunk érdeke, hogy a kábelhiba a lehető leghamarabb megoldódjon, cégünk képes a hibákat a leghamarabb és a leghatékonyabban megtalálni és megjavítani. Folyamatosan korszerűsítjük gépparkunkat, berendezéseinket, hogy teljes körű szolgáltatást tudjunk nyújtani. A hibák megtalálása a kábel rendszerekben gyors és precíz munkát igényel, hatékony helymeghatározással, pontos behatárolással. Ennek véghezviteléhez a legkiválóbb berendezések állnak rendelkezésünkre, melyeket tapasztalt szakembereink kezelnek. Ezeket a méréseket többnyire mérő autók segítségével végezzük, mely alkalmas a kábelhiba mérésre, helyének megkeresésére, diagnosztizálására. A nagy teljesítményű kábelvizsgáló mérő kocsik új generációja a legkorszerűbb technológiára épül, és hatékonyan, nagy biztonsággal megtalálja a kábelhiba helyét és a kábel állapotát. Léteznek hordozható kábelhiba kereső rendszerek is, melyekbe multifunkciós kábelhiba helykereső van beépítve, és a kábelköpeny mérésére ugyanúgy alkalmas, mint a nagy ellenállású, szakaszosan fellépő hibák meghatározására. A mérő kocsi segítségével sokféle tevékenység végezhető, úgy mint:

  • kábelhiba helymeghatározás
  • kábel nyomvonal felderítése
  • kábelhossz meghatározás
  • mélység mérés
  • burkolat vizsgálat
  • burkolat bontás
  • feszültségpróba
  • kábeldiagnosztika
  • kábelhiba javítás

Ügyfeleinknek teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani, tapasztalt, profi csapattal dolgozunk, korszerű mérő kocsi birtokában élen járunk gyorsaságban, mérésekben, hibák elhárításában. Egy olyan komplex szolgáltatást tudunk nyújtani, mely tartalmazza az esetleges kábelhibák behatárolását, a kábel szerelés folyamatát, és a kábelhibák megelőzését szolgáló diagnosztikai méréseket is. Előfordul az is, hogy elszakad a kábel, ennek meghatározására és a hiba elhárítására szintén vannak műszerek, amikkel megoldhatjuk a problémát. Ajánlatos karbantartás szempontjából időközönként átvizsgálni a kábelek állapotát, mai napig vannak olyan nagyon régi, elavult kábelek az ország különböző pontjain, hogy a legjobb megoldás a teljes kábelcsere lenne, mert igencsak balesetveszélyes lehet, de mivel a teljes csere elég költséges, általában a végsőkig húzzák, amikor már elengedhetetlenné válik. Ezért fontos a karbantartás elvégzése, mert akkor képet kapunk a kábelek állapotáról, és ennek fényében javaslatot teszünk alternatív megoldásokra. A kábelek amilyen láthatatlanok, olyan fontos szerepet töltenek be életünkben. El se tudjuk képzelni, hogy régen, amikor nem futottak vezetékek mindenfelé, hogyan lehetett megoldani a világítást, a fűtést, és egyáltalán, hogyan lehet élni kábelek nélkül? A válasz: sehogy. Ha nem lenne ez a sok vezeték, nem tudnánk dolgozni, utazni, tanulni, életünk részévé vált az energia fogyasztás, a maximális kényelmet biztosítja számunkra. Ezért tartjuk fontosnak a munkánkat, azt szeretnénk, hogy minél hamarabb elhárítsuk a hibákat.